Tietoa meistä

Harjun koulun vanhempainyhdistys tekee työtä Harjun koulun oppilaiden hyväksi. Pyrimme varmistamaan osaltamme, että koulussa olisi kaikki mitä lapsemme tarvitsevat koulutyössään ja välitunneilla leikkiessään. Lisäksi järjestämme lukuvuoden aikana monta lasten suosikeiksi muodostunutta tapahtumaa kuten Halloween-juhlat, Ystävänpäiväbileet ja Vappuriehan. Tuemme myös erilaisia koulun järjestämiä tapahtumia kuten hiihtoretket, teatteriretket ja luokkaretket.

Olemme hankkineet oppilaille mm. seuraavia asioita:

  • iltapäiväkerholle ämpäreitä, lapioita, leikkiautoja
  • luokille palloja, jumppapalloja, kirjoja
  • välituntikäyttöön erilaisia ulkopelejä, kuten mölkky, palloja jne
  • koripalloteline, keinut, luistelukypäriä liikuntatuntikäyttöön
  • joulupussit oppilaille
  • Some-tiedotustilaisuuksia oppilaille ja vanhemmille
  • 6-luokkalaisten kukitus alakoulun päättyessä
  • Harrikat koulukiusaamista vastaan -tapahtuma

Vanhempainyhdistyksen asioita hoitaa syyskuussa valittava johtokunta. Kokouksia pidetään kerran kuukaudessa, ne ovat avoimia kaikille oppilaiden huoltajille.

Toimintakertomus lukuvuodelta 2022-2023

Harjun koulun vanhempainyhdistys on voittoa tavoittelematon yhteisö, joka tekee työtä Harjun koulun oppilaiden hyväksi. Yhdistys pyrkii omalta osaltaan varmistamaan, että koulussa olisi kaikki, mitä lapset tarvitsevat koulutyössään ja välitunneilla leikkiessään. Toimimme tiiviissä yhteistyössä niin opettajien kuin oppilaskunnankin kanssa.


Vanhempainyhdistys järjestää lukuvuoden aikana useita vapaa-ajan tapahtumia oppilaille sekä koko lähiseudun yhteisölle. Tällaisia tapahtumia ovat oman koulun oppilaille järjestettävät discot sekä avoimet ulkoilmatapahtumat ja markkinat. Yhdistys on ollut mukana myös Epilä-seuran tapahtumissa.

Vanhempainyhdistys tukee mahdollisuuksien mukaan myös koulun järjestämää toimintaa, kuten hiihto-, teatteri- tai luokkaretkiä ja pyrkii tarjoamaan koulun oppilaille ja/tai vanhemmille teematilaisuuksia.

Käytännössä jokainen vanhempi, jolla on lapsi Harjun koulussa, kuuluu vanhempainyhdistykseen. Yhdistys muodostaa hallituksen, joka hoitaa yhdistyksen käytännön asiat ja vastaa tapahtumien järjestämisestä.
Hallitus koostuu täysin vapaaehtoisista vanhemmista, jotka toteuttavat tapahtumat. Tapahtumissa on mukana myös vanhempia, jotka eivät muuten ole osallistuneet yhdistyksen toimintaan. Menneenä kautena yhdistyksen toiminnassa oli mukana kaiken kaikkiaan 15 vanhempaa. 

Hallituksen varsinainen kausi on yhden lukuvuoden mittainen ja hallitus muodostetaan joka syksy uudelleen sääntömääräisessä
syyskokouksessa. Kokouksessa hallitukseen valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja varainhoitaja. Tavoitteena on pitää toiminta mahdollisimman avoimena ja hallitukseen sekä yhdistyksen
toimintaan pääsee mukaan ympäri vuoden. 

Menneellä kaudella puheenjohtajana toimi Johanna Peiponen,
varapuheenjohtajana Pauliina Oja, varainhoitajana Annika Vilpas ja sihteerinä Piritta Laitakari.

Hallituksen talous koostuu normaalisti kannatus-/jäsenmaksuista (jäsenmaksu 10 euroa/perhe), tapahtumien buffet-, sisäänpääsy- ja onnenpyöräpelimyynneistä sekä kaupungin avustuksista.

Parin koronavuoden jälkeen vanhempainyhdistystoiminta pääsi vauhtiin heti syksyllä. Kokouksia ja tapahtumia oli odotettu ja oli hienoa päästä suunnittelemaan tapahtumia ilman rajoituksia. 

Yhdistyksen talous on koostunut tällä kaudella pääosin tapahtumien tuotoista ja kaupungin avustuksesta, jonka määrää nostettiin kaupungin toimesta lähes kolminkertaiseksi. Jäsenmaksuja on tällä kaudella tullut odotettua vähemmän, sillä jäsenmaksuista informoiminen on jäänyt käytännössä kokonaan tekemättä. Kieltämättä myös kohonneet elinkustannukset ovat saattaneet vaikuttaa perheiden maksukykyyn ja ylimääräisiä menoja on karsittu.

Edellisenä keväänä Raholan koulun kanssa jaetun valokuvausten järjestelypalkkion turvin saatiin hankittua syksyn ensimmäiseen tapahtumaan tarvikkeet.

Kokoukset on pidetty tällä kaudella pääsääntöisesti lähikokouksina terveydenhoitajan talossa koulun C-rakennuksessa. Muutama hybridikokous on ehditty pitämään, mutta osallistuminen Teamsin välityksellä on ollut vähäistä.

Kokoukset ja kokoustoiminta: Yhdistyksen puheenjohtaja kutsui kokoukset koolle sähköpostitse sekä viestillä Whatsapp-ryhmässä. Sähköposti tavoitti luokkien 1-6 yhteyshenkilöt, rehtorin ja apulaisrehtorin sekä oppilaskunnan vastuuopettajan. Kokoukset
järjestettiin noin kuukauden välein.

Kutsut, markkinointi ja tiedotteet: Vanhempainyhdistys teki kutsut ja tiedotteet pääsääntöisesti Wilma-viesteinä. Myös Facebookissa tiedotettiin yhdistyksen kuulumisia.

Tapahtumat ja muu toiminta:
Syyslukukausi alkoi vauhdikkaasti tempausten, tapahtumien ja kokousten myötä. Jouluun mennessä yhdistys oli ottanut osaa jo moneen tapahtumaan ja järjestänyt tapahtumia niin koululaisille kuin lähiseudun asukkaille.


Kevätlukukaudella järjestettiin oppilaille discoja ja koululle hankittiin kiertävä teatteriesitys. Tänä vuonna päätettiin korottaa luokkien saamia luokkaretkiavustusten määriä, sillä yhdistyksen talous
antoi siihen mahdollisuuden. Lisäksi keväällä tehtiin kysely opettajille välituntivälineiden tarpeesta. Pyyntöjä tuli jonkin verran ja välituntivälineitä hankittiin keväällä odottelemaan syksyä ja koulun alkua. Yhdistys otti osaa myös tulevien ykkösten tutustumisiltaan ja järjesti oppilaille piirustuskilpailun.

Suojatiepäivystys 10.-11.8.2022. Vanhempainyhdistys organisoi suojatiepäivystyksen Harjun koulun läheisyydessä hankalissa risteyspaikoissa. Mukaan suojatiepäivystykseen ilmoittautui 7 henkilöä.

Epilä-seuran 40-vuotis juhlatilaisuus 21.8.2022. Epilä-seura järjesti Harjun koululla juhlat seuran 40-vuotisen taipaleen kunniaksi. Tilaisuudessa kerrottiin paikallishistoriasta ja
pidettiin juhlapuheita. Koulun oppilaista oli koottu lauluryhmä, joka esitti koulun laulun tilaisuudessa. Vanhempainyhdistys järjesti seuran kustantaman kahvitilaisuuden koulun ruokasalissa.

Harjun kierros 15.9.2022. Koko lähialueelle suunnattu tapahtuma, perinteinen Harjun kierros järjestettiin 20:tta kertaa. Tapahtumassa oli perinteinen rastirata, johon kaikki saivat osallistua. Osallistujia palkittiin. Vanhempainyhdistys piti tapahtumassa buffettia,
jossa oli myynnissä makkaraa, juomia, karamelleja sekä hyvin suosittuja vohveleita. Myös onnenpyörä oli mukana tapahtumassa. Muita mukana olleita oli MLL, partioseura Harjun Veikot, pärekorin heiton järjestäjät.

Halloweendisco 3.11.2022. Kaikkein odotetuin disco oppilaiden keskuudessa saatiin vihdoin järjestettyä koronavuosien peruutusten jälkeen. Discossa oli buffetti ja onnenpyörä sekä ennustajan teltta. Perinteiset leikit, sanomalehtitanssi ja limbo, vetivät valtavasti
kisaajia mukaan. Uutuutena mukaan saatiin oikeat DJ:t, Ylöjärven lukion yrittäjälinjalta Showtime Ny. He toivat mukanaan hienon discotunnelman valoineen ja savukoneineen.
Mukana discossa oli arviolta 150 oman koulun oppilasta.

Joulumyyjäiset 11.12.2022. Myyjäiset järjestettiin koulun pihapiirissä ja keltaisessa rakennuksessa. Mukaan kutsuttiin koulun luokkia myymään tuotteita ja keräämään samalla rahaa luokkaretkiä varten. Myös ulkopuolisia myyjiä saapui paikalle. Vanhempainyhdistys piti ulkoluokassa tunnelmallista glögikahvilaa, jossa myytiin myös grillimakkaraa.

Joulupussitalkoot 20.12.2022. Yhdistys tarjosi jokaiselle oppilaalle oman jouluisen makeispussin joululomalle siirryttäessä. Pussitustalkoot järjestettiin koululla ja pussit jätettiin opettajainhuoneeseen luokkiin jaettaviksi. Myös eskarit saivat joulutervehdyksen.

Ystävänpäivädisco 16.2.2023. Perinteinen ystävänpäivädisco järjestettiin oman koulun oppilaille koulun liikuntasalissa. Musiikkia oli soittamassa Showtime Ny.
Vanhempainyhdistys piti buffettia ja onnenpyörää sekä järjesti perinteisen limbon. Ovella jaettiin numerolappuja, jolle piti etsiä pari. Kun ystävän löysi, sai palkinnoksi lakun”kavericornerilla”. Mukana discossa oli noin 160 lasta.

Maailman ympäri 80 päivässä-teatteriesitys 18.4.2023. Vanhempainyhdistys kustansi teatteriesityksen koululla koko koulun oppilaille. Esityksen toteutti MagnumLive Oy ja näyttelijä Jaakko Loukkola.

Piirustuskilpailu 17.4.-12.5.2023. Koululaisille järjestettiin piirustuskilpailu, jossa aiheena oli suunnitella logo vanhempainyhdistykselle. Kilpailutöitä saatiin 23 kpl. Voittaja valittiin kevään viimeisessä kokouksessa 23.5.2023.

Varaston inventaario 25.4.2023. Vanhempainyhdistyksen varasto inventoitiin 3 henkilön voimin. Varasto on ollut hieman sekainen siitä lähtien, kun koulun varastotiloja otettiin muuhun käyttöön ja yhdistyksen käytössä olleet tilat pienenivät huomattavasti.

Kevätdisco 3.5.2023. Kevätdisco korvasi suunnitellun ulkotapahtuman, joka ei kaikista ponnisteluista huolimatta tuntunut onnistuvan. Yhteisellä päätöksellä todettiin, että
vanhempainyhdistys on oppilaita varten ja tehdä heidät tyytyväisiksi. Disco olikin kovin suosittu perinteisine leikkeineen. Onnenpyörän tilalla oli MLL:n kasvomaalarit ja yhdistys
piti buffettia. Mukana menossa oli 145 lasta. Tunnelma oli hilpeä ja iloinen.

Tulevien ykkösten tutustumisilta 9.5.2023. Vanhempainyhdistys oli esittelemässä toimintaansa ja rekrytoimassa halukkaita vanhempia mukaan toimintaan ja tulevaan suojatiepäivystykseen. Esittelypöydän äärellä kävi kuhina, kun onnenpyörän pyöräytyksellä
saattoi voittaa lakun tai Harjun koulun heijastimen.

Koulun kevätjuhla 1.6.2022. Vanhempainyhdistys on perinteisesti hankkinut kevätjuhlaan 6-luokkalaisille ruusut, jotka kummioppilaat jakavat. Tänä vuonna ruusuja tilattiin 37 kpl.
Kevätjuhlassa palkittiin myös piirustuskilpailun voittaja ja annettiin kunniamaininta hyvästä tunnuslauseesta.

Hallituksen virkistäytyminen 8.6.2023. Vanhempainyhdistyksen toiminnassa mukana olleille tarjottiin ruokailu ravintola Pulterissa.